Matematik

Lille opgave om logaritmer?

24. april 2008 af SimonVit (Slettet)
Hey
Nogen der kan fortælle mig hvorfor dette her gælder:
log(x)/ln(x)=log(10)/ln(10)=1/ln(10)

På forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af mathon

logaritmefunktioner er proportionale, hvorfor

ln(x) = k*log(x), som giver
k = ln(x)/log(x), som for x=10
giver
k = ln(10)/log(10) = ln(10)/1 = ln(10)

følgelig gælder
ln(x) = ln(10)*log(x), hvoraf

log(x)/ln(x) = log(x)/(ln(10)*log(x)) = 1/ln(10)

Svar #2
24. april 2008 af SimonVit (Slettet)

Hey tak for det hurtige svar.
0?

Svar #3
24. april 2008 af SimonVit (Slettet)

I dit eksempel bruger du jo x=10

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2008 af mathon

det gælder for alle x€R+ og derfor specielt også for x=10, som vælges for at få en NEM proportionalitetsfaktor, k.

tast log(x) på din TI-89 og den "hopper" over i ln(x)/ln(10)...

Skriv et svar til: Lille opgave om logaritmer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.