Matematik

Bestem

24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, jeg sidder med to trælse opgaver, håber der er en der kan hjælpe.

a)Bestem en ligning for linjen gennem punkterne P(-2,7) og Q(3,2)?

b)Forkort brøk x^2-6x+9/5x-15

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

a) (y1-y2)/(x1-x2)

b) Det er ikke nogen brøk, idet du ikke har sat paranteser rigtigt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der må stå hvad det er for en slags ligning.. Man kan både lave en lineær- potential- og eksponential funktion..

Den anden skal du bruge 2. kvadratsætning

(x-3)^2/5x-15

Kan ikke lige umiddelbart forkorte den mere, men det kan man nok godt..

Svar #3
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Nårh jov, det er rigtig angående a´eren, den kan jeg godt :)

Men den anden, på papiret er der ikke sat parenteser.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

a) (y1-y2)/(x1-x2) = hældingskoefficienten. Du kender desuden en x-værdi med tilhørende y-værdi. Indsæt det i y = a*x + b og find b.



Svar #5
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

til Daniel TA, der står ikke hvad ligning det er?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2008 af Lærke3400 (Slettet)

b) Det er da en brøk?
Nåh men tælleren er det samme som (x-3)^2, mens du i nævneren kan sætte 5 udenfor en parantes.. Hvis det kunne hjælpe lidt..

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#6 ja, men der burde stå (x^2-6x+9)/(5x-15) med korrekt matematisk notation .... Det andet kan misforståes groft.

Svar #8
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

til Lærke3400, ikke rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2008 af Lærke3400 (Slettet)

hvorfor er det ikke rigtigt?

(x^2-6x+9)/(5x-15) = ((x-3)^2)/(5(x-3))

hjælpeberegninger:
(x-3)^2 = (x-3)(x-3) = x^2-3x-3x+3^2 = x^2-6x+9
5(x-3) = 5x-15

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Står der ikke en af de tre, som jeg skrev?
Hvis ikke, så du ud fra, at det er en lineær sammenhæng.. Den er simpelst

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2008 af Lærke3400 (Slettet)

Hvis man så går videre..
((x-3)^2)/(5(x-3)) = ((x-3)*(x-3))/(5(x-3)) = (x-3)/(5)

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

#9
Du gjorde lige noget smart der.. Fik lige inspriration..

((x-3)^2)/(5*(x-3))
=
(x-3)/5 .. Det må hvis være rigtigt :)

Svar #13
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Okay, så er jeg med så resultatet til b er (x-3)/(5)

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. april 2008 af Lærke3400 (Slettet)

Ja ikke? Det er mit stærke område i matematik.. så forstår ikke hvorfor hun siger det er forkert..

Svar #15
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

nummer a har jeg fået til
a=5
b=17

Kan det passe? altså y=5x+17

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. april 2008 af mathon

y = -x+5

Skriv et svar til: Bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.