Matematik

Bevis

24. april 2008 af pernillebs1 (Slettet)
Hvordan kan man fjerne et ^2 uden der sker nogen forandring?

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tage kvadratroden af det vil jeg mene.. Prøv at skrive opgaven op

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2008 af Lærke3400 (Slettet)

Hvilken forandring?
Du kan tage kvadratroden af det..
Hvis der f.eks. står:
9 = x^2 <=>
kvdr(9) = x <=>
3 = x

Svar #3
24. april 2008 af pernillebs1 (Slettet)

det er et bevis. og min matematikbog fjerner den uden der sker noget med sætningen..

de siger at (2*a*x*b)^2 = 2*a*x+b

Og jeg forstår ikke hvordan ^2 bare kan gå væk?

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det giver ikke rigtig nogen mening.. Før det første vil det give 4*a^2*x^2*b^2
Aldrig ....+b til sidst.. Det ligner en fejl

Svar #5
24. april 2008 af pernillebs1 (Slettet)

det er bevis for :

a * x ^2 + b * x + c = 0

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2008 af mathon

a*x^2 + b*x + c = 0......ganges på begge sider med 4a

4a^2*x^2 + 4ab*x + 4ac = 0
(2a*x)^2 + 2*(2ax)*b + 4ac = 0
(2ax+b)^2 - b^2 + 4ac = 0
(2ax+b)^2 = b^2-4ac
2ax+b = +-sqrt(b^2-4ac)
2ax = -b+-sqrt(b^2-4ac)

x = [-b+-sqrt(b^2-4ac)]/(2a)


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.