Matematik
Bestemmelse
24. april 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, en der driller :(
Tabellen viser den årlige olieproduktion i perioden 1.januar 1992 til 31 december 1998.
År efter 1992-----0----1----2----3-----4-----5-----6
Olieproduktion-8256-9125-9724-10727-10788-12087-13367
Det oplyses, at den årlige danske olieproduktion(målt i mio.m^3) som funtion af tiden t(målt i år efter 1992)med tilnærmelse kan beskrives ved en funktion af typen.
f(t)=ba^t
1)Bestem konstanterne a og b?
Mit bud a= 8341,82 b=1,07833
2)Bestem fordoblingskonstanten f(t)?
3)Bestem hvor mange procent dette tal er lavere end den faktiske olieproduktion i 2004, som var 22612 mio. m^3?
I 2005 var olieproduktionen 3,2% lavere end året før.
4)Bestem en forskrift for den årlige olieproduktion som funktion af antal år efter 2004, når det antages, at den årlige olieproduktion fortsætter med at falde 3,2% pr.år
På forhånd mange tak :)
Tabellen viser den årlige olieproduktion i perioden 1.januar 1992 til 31 december 1998.
År efter 1992-----0----1----2----3-----4-----5-----6
Olieproduktion-8256-9125-9724-10727-10788-12087-13367
Det oplyses, at den årlige danske olieproduktion(målt i mio.m^3) som funtion af tiden t(målt i år efter 1992)med tilnærmelse kan beskrives ved en funktion af typen.
f(t)=ba^t
1)Bestem konstanterne a og b?
Mit bud a= 8341,82 b=1,07833
2)Bestem fordoblingskonstanten f(t)?
3)Bestem hvor mange procent dette tal er lavere end den faktiske olieproduktion i 2004, som var 22612 mio. m^3?
I 2005 var olieproduktionen 3,2% lavere end året før.
4)Bestem en forskrift for den årlige olieproduktion som funktion af antal år efter 2004, når det antages, at den årlige olieproduktion fortsætter med at falde 3,2% pr.år
På forhånd mange tak :)
Skriv et svar til: Bestemmelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
