Matematik

Løs uligheden!

24. april 2008 af proeliator (Slettet)
Hjælp, jeg går i 6. klasse og har fået en række opgaver. Jeg har aldrig prøvet at løse uligheden før.
Hvordan løses denne opgave:

6x - 3 > 2x + 13=

For forhånd tak,
Jesper.

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2008 af Djernis (Slettet)

det skal bare løses ligesom hvis der havde stået et '=' ..
Det er kun løsningsmængden der er ander ledes.
Men prøv selv at løse den, og så skriv hvad du kommer frem til
så skal jeg fortælle dig hvad du skal lave anderledes.

Svar #2
24. april 2008 af proeliator (Slettet)

Tusind tak :)

Svar #3
24. april 2008 af proeliator (Slettet)

x=4?

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Ja, det bliver så:
x > 4

Svar #5
24. april 2008 af proeliator (Slettet)

Tusind tak.

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Det er vigtigt at notere sig at når du ganger med et negativt tal på begge sider af lighedstegnet, så skal større eller mindre end tegnet vendes.

Brugbart svar (1)

Svar #7
24. april 2008 af Djernis (Slettet)

ja, præcis utdiscant har ret :D

Skriv et svar til: Løs uligheden!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.