Fysik
Fysik afl. Håber I kan hjælpe
24. april 2008 af
Sild1989 (Slettet)
Kildens aktivitet er på anskaffelsestidspunktet 3,2 MBq. Halveringstiden for 204 er 3,8 år.
81Ti
b) Beregn henfaldskonstanten og bestem hvor mange 204 81Ti
atomer kilden indeholder på anskaffelsestidspunktet.
c) Bestem kildens aktivitet 1 år senere.
Håber I kan hjælpe. Kan sagtens finde henfalds konstanten, ikke de andre vil jeg gerne have jeres hjælp til.
81Ti
b) Beregn henfaldskonstanten og bestem hvor mange 204 81Ti
atomer kilden indeholder på anskaffelsestidspunktet.
c) Bestem kildens aktivitet 1 år senere.
Håber I kan hjælpe. Kan sagtens finde henfalds konstanten, ikke de andre vil jeg gerne have jeres hjælp til.
Svar #2
24. april 2008 af mathon
k = ln(2)/T½
k i enheden år^(-1):
k = ln(2)/(3,8 år) = 0,182407 år^(-1)
k i enheden s^(-1):
k = ln(2)/(3,8*3,156*10^7 s) = 5,77969*10^(-9) s^(-1)
A = k*N, hvoraf
Ao = k*No
eller
No = Ao/k = (3,2*10^6 s^(-1))/(5,77969*10^(-9) s^(-1)) = 5,53662*10^14
A(1 år) = k*N(1 år) =
(0,182407 år^(-1))*5,53662*10^14*e^(-0,182407 år^(-1)*(1 år)) = (8,41528*10^13)år^(-1) = (8,41528*10^13)/(3,156*10^7 s) = 2,666*10^6 Bq = 2,666 MBq
k i enheden år^(-1):
k = ln(2)/(3,8 år) = 0,182407 år^(-1)
k i enheden s^(-1):
k = ln(2)/(3,8*3,156*10^7 s) = 5,77969*10^(-9) s^(-1)
A = k*N, hvoraf
Ao = k*No
eller
No = Ao/k = (3,2*10^6 s^(-1))/(5,77969*10^(-9) s^(-1)) = 5,53662*10^14
A(1 år) = k*N(1 år) =
(0,182407 år^(-1))*5,53662*10^14*e^(-0,182407 år^(-1)*(1 år)) = (8,41528*10^13)år^(-1) = (8,41528*10^13)/(3,156*10^7 s) = 2,666*10^6 Bq = 2,666 MBq
Skriv et svar til: Fysik afl. Håber I kan hjælpe
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
