Matematik
Funktion?
24. april 2008 af
Kedeligeged (Slettet)
En funktion f, er givet ved:
f(x) = 0.75x^4 + x^3 - 3x^2 + 3
Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f (x) = c.
Har ingen ide om hvordan jeg skal gribe det an?
f(x) = 0.75x^4 + x^3 - 3x^2 + 3
Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f (x) = c.
Har ingen ide om hvordan jeg skal gribe det an?
Svar #3
24. april 2008 af Isomorphician
udregn punkterne for vendetangenterne og se om de ligger over eller under hinanden, og se hvad du kan bruge det til ift. at udregne antallet af løsninger til f(x) = c
Svar #4
25. april 2008 af mathon
funktionsanalyse:
f(x) = 0.75x^4 + x^3 - 3x^2 + 3
f(xo)=0 for xo€{-2,63329,-0,957865}
f'(x) = 3x^3+3x^2-6x = 3x(x^2+x-2) = 3x(x+2)(x-1)
med
nulpunkterne
xo€{-2,0,1}
monotoni og vandrette vendetangenter:
for x<-2 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (-)*(-)*(-)=(-), hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x=-2 er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret vendetangent
for -2<x<0 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (-)*(+)*(-)=(+), hvorfor f(x) er monotont voksende
for x=0 er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret vendetangent
for 0<x<1 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (+)*(+)*(-)=(-), hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x=1 er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret vendetangent
for x>1 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (+)*(+)*(+)=(+), hvorfor f(x) er monotont voksende
da f(x) KUN er negativ for x € ]-2,63329;-0,957865[,
har
f(x) minimum = f(-2) = -5
f(x) lokalt maksimum = f(0) = 3
f(x) lokalt minimum = f(1) = 1,75
for en vandret linje med ligningen
g(x) = c, hvor c er konstant
vil
ligningen
f(x) = g(x) = c
for
c<-5 have 0 løsninger
c = -5 have 1 løsning
-5<c<1,75 have 2 løsninger
c = 1,75 have 3 løsninger
1,75<c<3 have 4 løsninger
c = 3 have 3 løsninger
c>3 have 2 løsninger
f(x) = 0.75x^4 + x^3 - 3x^2 + 3
f(xo)=0 for xo€{-2,63329,-0,957865}
f'(x) = 3x^3+3x^2-6x = 3x(x^2+x-2) = 3x(x+2)(x-1)
med
nulpunkterne
xo€{-2,0,1}
monotoni og vandrette vendetangenter:
for x<-2 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (-)*(-)*(-)=(-), hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x=-2 er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret vendetangent
for -2<x<0 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (-)*(+)*(-)=(+), hvorfor f(x) er monotont voksende
for x=0 er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret vendetangent
for 0<x<1 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (+)*(+)*(-)=(-), hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x=1 er f'(x)=0, hvorfor f(x) har vandret vendetangent
for x>1 kan fortegnet for f'(x) beregnes: (+)*(+)*(+)=(+), hvorfor f(x) er monotont voksende
da f(x) KUN er negativ for x € ]-2,63329;-0,957865[,
har
f(x) minimum = f(-2) = -5
f(x) lokalt maksimum = f(0) = 3
f(x) lokalt minimum = f(1) = 1,75
for en vandret linje med ligningen
g(x) = c, hvor c er konstant
vil
ligningen
f(x) = g(x) = c
for
c<-5 have 0 løsninger
c = -5 have 1 løsning
-5<c<1,75 have 2 løsninger
c = 1,75 have 3 løsninger
1,75<c<3 have 4 løsninger
c = 3 have 3 løsninger
c>3 have 2 løsninger
Skriv et svar til: Funktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
