Fysik
forbrug
26. april 2008 af
yazahra (Slettet)
hey alle sammen =)
har lige brug for jers hjælp til følgende opgave som jeg nu er gået i stå midt i.
Mulighederne for anvendelse af solenergi beskrives nogle gange ved at sammenligne verdens energiforbrug med indstrålingen, som modtages hos os.
verdens gennemsnitsforbrug i 1995 var 12 TW (T = tera = 10^12).
jordens radius sættes til r = 6400 km.
overfladearealet af en kugle er:
A = 4*pi*r^2
c) den typiske indstråling ved jordoverfladen er 200 W/m^2.
Hvor mange gange kan indstrålingen dække verdens forbrug ?
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAK..
har lige brug for jers hjælp til følgende opgave som jeg nu er gået i stå midt i.
Mulighederne for anvendelse af solenergi beskrives nogle gange ved at sammenligne verdens energiforbrug med indstrålingen, som modtages hos os.
verdens gennemsnitsforbrug i 1995 var 12 TW (T = tera = 10^12).
jordens radius sættes til r = 6400 km.
overfladearealet af en kugle er:
A = 4*pi*r^2
c) den typiske indstråling ved jordoverfladen er 200 W/m^2.
Hvor mange gange kan indstrålingen dække verdens forbrug ?
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAK..
Svar #1
26. april 2008 af Lurch (Slettet)
Du ved hvor mange watt der kommer ind pr kvadratmeter. Du har en formel til at regne jordens overfladeareal ud, altså hvor mange kvadratmeter der er på jordens overflade. Med de to oplysninger kan du regne det totale antal watt jorden modtager
Svar #2
26. april 2008 af yazahra (Slettet)
hvordan kan jeg omregne :
3,8649 kWh / m^2 / dag
til
W / m^2
?????
3,8649 kWh / m^2 / dag
til
W / m^2
?????
Svar #3
27. april 2008 af Lurch (Slettet)
ved at gange det med en tid, angivet i dage.
Eks, antal kWh/m^2 på 10 dage
= 38,649 kWh / m^2
Eks, antal kWh/m^2 på 10 dage
= 38,649 kWh / m^2
Skriv et svar til: forbrug
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
