Matematik

Løs ligningen (2 funktioner)

27. april 2008 af Karneol (Slettet)
Jeg har lavet det meste af en opgave, bl.a. fundet ud af at den ene er en potens regression og den anden en lineær regression, hvilket resulterer i funktionerne:

f(x) = 0.34x^2 og g(x) = 3.63x - 3.3

Opgaven lyder nu på, at løse denne ligning, men jeg er helt blank. Hvordan griber jeg det an ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er det helt præcis, at du skal løse?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af aaustin (Slettet)

Du skal finde skæringerne mellem de to grafer. (:

løs som en ligning med to ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af aaustin (Slettet)

Nå jo. (: . tag også højde for, at første funktion er en andengradsligning ^^

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

#2 en ligning med to ubekendte kan ikke løses.

Du mener nok, at f(x)=g(x), hvorefter denne løses som en andengradsligning.

Svar #5
27. april 2008 af Karneol (Slettet)

# 4
Netop som du skriver . . . . hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

g(x)=f(x)
<=>
3.63x - 3.3 = 0.34x^2
<=> flyt alt over på venstre side
....=0

Løs herefter denne som en almindelig andengradsligning, se her:
http://peecee.dk/upload/view/111300

Svar #7
27. april 2008 af Karneol (Slettet)

Tusind tak - det vil jeg gøre.

Svar #8
27. april 2008 af Karneol (Slettet)

- og så er det lige jeg ikke kan finde ud af, at få to facit ud af dette (1 og 9,7)

-0,34x^2+3,63x-3,3=0

Jeg kan vel starte med at sige: 2*0,34x^2-1+3,63x-3,3 = 0 <=> 0,68 x +3,63x - 3,3 = 0 <=> 4,31x-3,3 = 0 eller er jeg forkert på den ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

hvor forsvinder x^2 hen??

-0,34x^2+3,63x-3,3=0 løses som en almindelig andengradsligning, se linket i #6

Svar #10
27. april 2008 af Karneol (Slettet)

jeg tror jeg har fat i det nu:

1) jeg skal finde diskriminanten: d=b^2-4(a*c)
og, hvis d > 0, anvendes

2) Jeg skal finde x : x = -b + kvadratroden af d/2*a
og x = -b - kvadratroden af d/2*a


Skriv et svar til: Løs ligningen (2 funktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.