Matematik
simpel ligning
09. september 2004 af
Veeand (Slettet)
hej. har et spørgsmål til en simpel ligning, som jeg alligevel ikke kan få til at gå op:
2(3x+4) = 3(2x+1)
6x+8 = 6x+1
x = -7 ??
2(3x+4) = 3(2x+1)
6x+8 = 6x+1
x = -7 ??
Svar #1
09. september 2004 af frodo (Slettet)
du har gelmt at gange ordentligt ind i parentesen på højre side af lighedstegnet.
Der skal stå
6x+8 = 6x+3 <=>
0=5, altså findes ingen løsning!!
det svarer rent geometrisk til, at linierne er paralelle,hvilket bekræftes da hældningen er ens på begge sider!
Der skal stå
6x+8 = 6x+3 <=>
0=5, altså findes ingen løsning!!
det svarer rent geometrisk til, at linierne er paralelle,hvilket bekræftes da hældningen er ens på begge sider!
Skriv et svar til: simpel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
