Fysik
Et tog.
27. april 2008 af
charlotte_me (Slettet)
Jeg skal aflevere en besvarelse af følgende opgaver, nogen der kan hjælpe, jeg er stuck?
Et damplokomotiv (143,6 tons) trækker tre vogne (vognvægt: 37 t), toget er næsten fuld med 120 personer ombord. Personerne har en gennemsnitsvægt på 70 kg. Togets hastighed når på en strækning op på 105 km/h.
a. Beregn hvilken kinetisk energi, toget har ved denne hastighed.
Her får jeg: E_kin=111868,8764 kJ
Kan det passe?
Lokomotivføreren lader maskinen arbejde netop så meget, at gnidningskraften bliver ophævet.
b. Indtegn de kræfter, der virker på toget, og argumneter for, at Fres=0N
Hvad gør jeg her?
Toget kører op ad en bakke (hældning = 30 grader), maskinen arbejder stadig netop så gnidningskraften bliver ophævet.
c. Hvor højt over startniveauet kommer toget, inden det går i stå?
d. Beregn hvor lang en strækning toget kører (på skinnerne), inden det går i stå.
Toget har en vandbeholdning på 25,0 t.
e. Beregn hvor meget energi, der mindst skal til for at omdanne vand ved 8 grader til damp ved 100 grader
Nogen der kan hjælpe med nogle af opgaverne??????
Har virkelig brug for hjælp!!!
Et damplokomotiv (143,6 tons) trækker tre vogne (vognvægt: 37 t), toget er næsten fuld med 120 personer ombord. Personerne har en gennemsnitsvægt på 70 kg. Togets hastighed når på en strækning op på 105 km/h.
a. Beregn hvilken kinetisk energi, toget har ved denne hastighed.
Her får jeg: E_kin=111868,8764 kJ
Kan det passe?
Lokomotivføreren lader maskinen arbejde netop så meget, at gnidningskraften bliver ophævet.
b. Indtegn de kræfter, der virker på toget, og argumneter for, at Fres=0N
Hvad gør jeg her?
Toget kører op ad en bakke (hældning = 30 grader), maskinen arbejder stadig netop så gnidningskraften bliver ophævet.
c. Hvor højt over startniveauet kommer toget, inden det går i stå?
d. Beregn hvor lang en strækning toget kører (på skinnerne), inden det går i stå.
Toget har en vandbeholdning på 25,0 t.
e. Beregn hvor meget energi, der mindst skal til for at omdanne vand ved 8 grader til damp ved 100 grader
Nogen der kan hjælpe med nogle af opgaverne??????
Har virkelig brug for hjælp!!!
Skriv et svar til: Et tog.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
