Fysik
Fysik: Håber i kan hjælpe?
28. april 2008 af
nannahoej (Slettet)
1. Sky Tower
Man slippes fra en platform øverst i tårnet og falder frit ned mod et vandret net.På et skilt ved Sky Tower reklameres med, at man ved opbremsningen i nettet bliver udsat for en acceleration på 4 g.
En pige slippes fra platformen øverst i Sky Tower. Hun opnår under sit frie fald en fart på 94 km/h, lige inden
hun rammer nettet.
a) Beregn hendes tilbagelagte vejstrækning under det frie fald.
Har vi beregnet til at være:34,7144m.
Pigen har massen 61 kg. Under opbremsningen i nettet udsættes hun for en konstant acceleration i lodret retning af størrelsen 4 gange tyngdeaccelerationen.
b) Bestem størrelsen af den kraft, med hvilken pigen påvirker nettet.
c) Hvor lang tid går der fra pigen slippes øverst i tårnet, til hendes fart første gang igen bliver 0 m/s?
Man slippes fra en platform øverst i tårnet og falder frit ned mod et vandret net.På et skilt ved Sky Tower reklameres med, at man ved opbremsningen i nettet bliver udsat for en acceleration på 4 g.
En pige slippes fra platformen øverst i Sky Tower. Hun opnår under sit frie fald en fart på 94 km/h, lige inden
hun rammer nettet.
a) Beregn hendes tilbagelagte vejstrækning under det frie fald.
Har vi beregnet til at være:34,7144m.
Pigen har massen 61 kg. Under opbremsningen i nettet udsættes hun for en konstant acceleration i lodret retning af størrelsen 4 gange tyngdeaccelerationen.
b) Bestem størrelsen af den kraft, med hvilken pigen påvirker nettet.
c) Hvor lang tid går der fra pigen slippes øverst i tårnet, til hendes fart første gang igen bliver 0 m/s?
Svar #1
28. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
b) Nettet påvirker hende med en kraft med størrelsen m*4*g, og ifølge Newtons anden lov, vil hun derfor påvirke nettet med en kraft af størrelsen:
F = 61 kg * 4 * 9.82 m/s^2
c) Faldets varighed t, indtil nettet rammes, er givet ved:
v = g*t <=> t = v/g
F = 61 kg * 4 * 9.82 m/s^2
c) Faldets varighed t, indtil nettet rammes, er givet ved:
v = g*t <=> t = v/g
Skriv et svar til: Fysik: Håber i kan hjælpe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
