Fysik
Diverse spørgsmål om fysik.
29. april 2008 af
S0me0ne (Slettet)
Mangler hjælp til følgende spørgsmål:
1. En bil ændrer sin hastighed fra 8 m/s til 14 m/s i løbet af 3 sekunder. Hvad var bilens middelacceleration?
2. Et legeme kastes lodret opad et sted, hvor g=10 m/s^2, med begyndelsefarten 10 m/s. Hvor langt når legemet, inden det begynder at falde?
Eller afhænger det af legemets masse?
3. Hvor stor er den totale kraft på et legeme med masse 5 kg, der har accelerationen 2 m/s^2?
4. En bil med masse 1000 kg påvirkes af en total kraft på 2000 N. Hvor mange sekunder tager det for bilen at accelere fra hvile til farten er 16 m/s?
1. En bil ændrer sin hastighed fra 8 m/s til 14 m/s i løbet af 3 sekunder. Hvad var bilens middelacceleration?
2. Et legeme kastes lodret opad et sted, hvor g=10 m/s^2, med begyndelsefarten 10 m/s. Hvor langt når legemet, inden det begynder at falde?
Eller afhænger det af legemets masse?
3. Hvor stor er den totale kraft på et legeme med masse 5 kg, der har accelerationen 2 m/s^2?
4. En bil med masse 1000 kg påvirkes af en total kraft på 2000 N. Hvor mange sekunder tager det for bilen at accelere fra hvile til farten er 16 m/s?
Svar #1
29. april 2008 af Daniel TA (Slettet)
1. a=delta v/delta s =>a=(6m/s)/(3s)=2m/s^2
2. Benyt at E_mek=0 <=> E_kin=E_pot <=> 0,5*m*v^2=m*g*h .. Som du kan se afhænger den ikke af massen, du skal bare isolere h.
3. Benyt Newtons 2. lov F_res=m*a
4. Benyt igen Newtons a. lov til at udregne accelerationen a=F_res/m.
Så bruger du formlen der hedder v(t)=a*t+v_0 , hvor v_0=0 og v(t)=16 m/s.. Så skal du isolere t og a bruges fra tidligere..
2. Benyt at E_mek=0 <=> E_kin=E_pot <=> 0,5*m*v^2=m*g*h .. Som du kan se afhænger den ikke af massen, du skal bare isolere h.
3. Benyt Newtons 2. lov F_res=m*a
4. Benyt igen Newtons a. lov til at udregne accelerationen a=F_res/m.
Så bruger du formlen der hedder v(t)=a*t+v_0 , hvor v_0=0 og v(t)=16 m/s.. Så skal du isolere t og a bruges fra tidligere..
Skriv et svar til: Diverse spørgsmål om fysik.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
