Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

29. april 2008 af [email protected] (Slettet)
Hey, jeg ville hører om nogle kunne hjælpe med de her 2 ligninger?

A. 1=b*a^2
B. 81=b*a^(-2)

Jeg er så småt ved at give op?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Divider dem:

1/81=(b*a^2)/(b*a^(-2))
<=>
1/81=a^2/a^(-2)
<=>
1/81=a^4
<=>
(1/81)^(1/4)=a

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Udnyt herefter at 81=3^4, samt at a>0

Svar #3
29. april 2008 af [email protected] (Slettet)

dnadan, jeg forstår ikke hvordan du får 3 ind i stykket?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

3^2=9

3^3=27

3^4=81

Dermed:

(1/81)^(1/4)=a
<=>
(1/3^4)^(1/4)=a
<=>
(1/3)^(4/4)=a
<=>
1/3=a

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal udnytte, at 81 kan skrives om til 3^4, så kommer det helt af sig selv.

Svar #6
29. april 2008 af [email protected] (Slettet)

Så formskriften ville den så være F(x)=9*3^x?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Hvad var a lig med???

Svar #8
29. april 2008 af [email protected] (Slettet)

1/3=a

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Så hvordan kan du forskriften til: f(x)=9*3^x ??

(Brug et lille f)

Svar #10
29. april 2008 af [email protected] (Slettet)

Der var en fra min klasse, som sagde at det var resultatet, men det kunne jeg ikke få til at passe. Så jeg ville lige spørge om det var rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

1=b*a^2

1/a^2=b

1/((1/3)^2)=b <=> b=9

f(x)=9*(1/3)^x

Du lavede en trykfejl!

Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.