Matematik

Eksponetielle funktioner

30. april 2008 af senadw124 (Slettet)
Det oplyses at f(2) = 1 og f(4) = 9

Jeg ved at resultatet er 1/9 * 3^x men hvordan dukker det der 3^x op?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2008 af mathon

y = b*a^x

9 = b*a^4
1 = b*a^2.....ligningerne divideres

(9/1) = a^(4-2)

9 = a^2
a = +-3, hvor -3 må forkastes, da a^x = e^(x*ln(a)) og dermed a>0

b = 1/3^2 = (1/9)




Skriv et svar til: Eksponetielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.