Matematik

Hjælp til udledning af en formel, :)

03. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Hej alle :)

Faldvejen s vil så være en funktion af faldtiden t:
s(t) = 0; 5 · g · t2;, hvor g er tyndeaccelerationen. I Danmark er g = 9; 82m/s2 . <-- Dette ved vi forvejen..

Også kommer min opgave, som går udpå at jeg skal Udled en formel, så jeg kan beregne faldtiden, når jeg kender faldvejen.

Er simpelthen gået død i denne her opgave, nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2008 af Fr00gi (Slettet)

Kan du ikke bare isolere faldtiden t i den ligning du selv har skrevet?

Svar #2
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, hvordan? :) (tror jeg har siddet og lavet mat. opgave for lang tid nu til at jeg overhovedet kan tænke, hehe :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

s(t) = 0,5·g·t^2 <=>
(s(t)·2)/g=t^2 <=>
t=kvadratrod((s(t)·2)/g)

Sådan isolere du tiden

Svar #4
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Altså på TI89'eren ikk, der skal jeg brug solve ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

jo

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2008 af Fr00gi (Slettet)

Husk at der skal +- foran kvadratrodstegnet når du tager kvadratroden på begge sider af lighedstegnet

Svar #7
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

?? Okay ,forvirret igen, hehe :D

Kan slet ikke få den her lorte lommeregner til at fungere! :(

Svar #8
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Nogle, der lige sidder med deres TI89'er på hånden? Min bliver ved med at sige error, og syntaxs eller sådan noget :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

ja... skriv
solve(y = 0.5 · 9,82 · t^2, t) det virker hos mig

Svar #10
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Jamen, giver den så det her svar?

t=0,451294* kvadratrødden af y større end 0?

Syntes bare det ser vildt mærkeligt ud..

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2008 af Mestertyv (Slettet)

Hvorfor vil du bruge din lommeregner? Forsvaret er jo givet i #3

Svar #12
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

arg, jeg forstår det nu! :)

Hehe, det er formel..

Er det ikk rigtig nok at formlen er: 0,451294*kvadratrødden af y større end 0? :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jeg har ikke lige en lommeregner ved hånden. Men jeg ville til hver en tid foretrække formlen på den form som #3 skriver, men det er vel en smags sag.

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det du skriver er rigtigt. Det er det samme som står i #3, der er det bare mere eksakt

Svar #15
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Okay, super :D

Hmm, hvad med denne her opgave?

Hansen har hængt en hængekøje op mellem to træer i sin have. Der er
fire meter mellem de to træer. Hængekøjen har form, som en parabel, hvis
forskrift er y = 1/3x2 + 0; 5.

opgaven lyder: Bestem hvor højt på træerne, hængekøjen er gjort fast?



Svar #16
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, har et forslag: Solve(y=1/3*x^2+0,5,y, også sætter jeg x til at være 2 (ved ikke hvorfor)Bare et lille gæt :/


- ser det rigtigt ud? :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Indsæt x=2 eller x=-2 i forskriften for parablen.

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

y = ? ? (±2)² + 0.5 = 1.833...

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

y = ? ? (±2)² + 0.5 --> y = 1/3 * (±2)² + 0.5

Skriv et svar til: Hjælp til udledning af en formel, :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.