Matematik

Hvordan skal det forståes?

04. maj 2008 af sengul (Slettet)
Sen godaften derude! :)

Jeg søger lidt hjælp til denne opg. håber nogle kan hjælpe mig lidt på vej.

Opgaven lyder: I en retvinklet trekant er længden af den ene katete 5 lang og længden af den anden katete er a lang, Længden af hypotenusen er a +1.
Bestem tallet a
____

Problemet er, at jeg kun kender to sider når jeg tegner den. Nemlig en vinkel på <90 og en katete på 5.
Forstår ikke rigtigt hvad der menes med, at den anden katete er a lang eller at længden af hyp. er a + 1?


På forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Brug pythagoras til at løse ligningen.
(a+1)^2=5^2+a^2

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

5^2+a^2=(a+1)^2
<=>
25+a^2=a^2+1+2a
<=>
25=1+2a
<=>
24=2a
<=>
12=a

Skriv et svar til: Hvordan skal det forståes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.