Matematik

Cylinder

04. maj 2008 af Mjfannr1 (Slettet)
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm^3.

a) Bestem h som funktion af r.

Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.

b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Dit eget bud? Det nytter ikke noget bare at skrive opgaven af herinde, og så forvente, at vi laver det for dig...

hint: hvordan beregnes volumen?

Svar #2
04. maj 2008 af Mjfannr1 (Slettet)

Jeg forventer da skam heller ikke at nogen skal lave noget for mig .. jeg ville bare gerne have lidt hjælp til at komme i gang med den for jeg ved ikke hvordan man løser en opgave som denne .. Jeg synes den er besværlig. Jeg er ked af hvis at jeg får folk til at tro det ..

Svar #3
04. maj 2008 af Mjfannr1 (Slettet)

Rumfang V = Pi * r^2 * h

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Start med at beregne volumen af den indvendige kegle og sætte det lig 1; isoler så h.

Beregn derefter arealet af den udvendige overflade. Udtrykket indeholder både h og r, men h har du fra det første spørgsmål som funktion af r. Dermed får du overfladearealet som funktion af r.

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2008 af mathon

b)
V = (1/3)*h*pi*r^2, hvoraf

pi*r*h = 3V/r = 3/r

2*pi*r*h = 6/r

Ov = pi*r^2 + h*(2*pi*r)

Ov = pi*r^2 + 2*pi*r*h = .......

Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.