Matematik

løs ligningen, uden hjælpemidler

05. maj 2008 af KristinaDue (Slettet)
Løs ligningen

log(x) + log(x+3) = 1

.. Jeg har kigget mine noter igennem da det er super længe siden jeg har lavet sådanne ligninger, men kan ikke rigtig finde hjælp i dem, håber derfor der er en der kan hjæpe lidt her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2008 af Peden (Slettet)

Hvilke regler gælder omkring log(x+y) hvordan kan det opløses?

Når du får løst det kommer du tættere på svaret.

Svar #2
05. maj 2008 af KristinaDue (Slettet)

hmm.. det kan jeg umiddelbart ikke finde...

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#2 kig under logaritmeregneregler.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

ellers er der et hint her: Hvad er den omvendte funktion til log?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
log(a) + log(b) = log(a*b)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Synes ikke rigtig der bliver givet noget svar, er der en der kan give et eksempel på en løsning?

Jeg kender pt ikke reglen for hvordan man opløser log(a+b)

Min lommeregner siger at x=2, men det kan jeg ikke lige få den til.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

"Jeg kender pt ikke reglen for hvordan man opløser log(a+b)"
Ikke for at provokere, men så synes jeg du skal åbne din bog og finde ud af det. Alternativt kan du google på "logaritmer + regneregler" eller tilsvarende

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#7

Kunne det tænkes at jeg havde prøvet at søge information? Det fremgår af mit spørgsmål, at jeg har prøvet at løse den, men forgæves.

Jeg har søgt i en halv time nu, og prøvet at lave ligningen udfra de regler jeg kender - men hvis det er så banalt, kunne det så tænkes du ville fortælle mig det, eller eventuelt linke mig til nogte brugbart?

- ikke for at lyde provokerende, men jeg har selv den opfattelse af mit indlæg som bærerende præg af interesse, og ikke et dumt spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Jo jo bevares jeg var måske lige hurtig nok. Det er en arbejdsskade af at have hjulpet på forummet i mange år.

log(10) = 1

log(x) + log(x+3) = log(10)

log(x*(x+3)) = log(10)

(Ved hjælp af reglen: log(x*y) = log(x) + log(y))

Hvis du så vil skære det mere ud kan du gøre følgende:

10^log(x*(x+3)) = 10^log(10)

x*(x+3) = 10

x^2+3x = 10

x = 2 (logaritmer til negative tal er forbudt, så kun en løsning)

Skriv et svar til: løs ligningen, uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.