Matematik
Opstille en ligning - eller to
05. maj 2008 af
:D (Slettet)
Hej,
Jeg kunne godt bruge nogle hints til opgave 3014 i denne bog:
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
a) Indtil videre har jeg lavet følgende:
V_c+b = pi * (r^2) * h
V_kugle = (4/3)*pi*(r^2)/(2) = (2/3)*pi*(r^2)
Derudover ved jeg også at det færdige-udtryk skal sættes lig med 20, men jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvordan jeg kommer videre med denne opgave a og opgave b.
Hilsen,
:D
Jeg kunne godt bruge nogle hints til opgave 3014 i denne bog:
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
a) Indtil videre har jeg lavet følgende:
V_c+b = pi * (r^2) * h
V_kugle = (4/3)*pi*(r^2)/(2) = (2/3)*pi*(r^2)
Derudover ved jeg også at det færdige-udtryk skal sættes lig med 20, men jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvordan jeg kommer videre med denne opgave a og opgave b.
Hilsen,
:D
Svar #1
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Jeg vil sige, at det samlede volumen må være volumen af cylinderen minus et halv volumen af en kugle. Så kan du jo isolere h i den formel
Skriv et svar til: Opstille en ligning - eller to
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
