Matematik
for hvilke tal..
06. maj 2008 af
Anything (Slettet)
Jeg har sammen med min veninde løst denne, men nu skal jeg indskrive den i en matematik aflevering, og kan simpelthen ikke huske hvad jeg har gjort i de forskellige led. En som vil hjælpe?
tx^2 + tx - 2 = 0
t^2 + 4t - 2 = 0 (hvor kommer de 4t fra?)
t(t+8) = 0
t = 0 eller t + 8 = 0
t = -8.
tx^2 + tx - 2 = 0
t^2 + 4t - 2 = 0 (hvor kommer de 4t fra?)
t(t+8) = 0
t = 0 eller t + 8 = 0
t = -8.
Svar #1
06. maj 2008 af Christina_Jensen (Slettet)
er du sikker på, at det er rigtigt? Jeg forstår ikke hvordan du bare kommer af med x'erne..
Svar #2
06. maj 2008 af allan_sim
#0.
Mit gæt er, at du er ved at finde ud af, for hvilke t-værdier andengradsligningen har netop én løsning.
Det er tilfældet, hvis diskriminanten er lig med 0. I dit tilfælde er diskriminanten t²-4t*(-2)=t²+8t. Så hvis den skal være 0, gælder, at t(t+8)=0 (sætte uden for parentes). Hvis det gæt skal være rigtigt, kræver det, at du har skrevet linje 2 forkert op.
Mit gæt er, at du er ved at finde ud af, for hvilke t-værdier andengradsligningen har netop én løsning.
Det er tilfældet, hvis diskriminanten er lig med 0. I dit tilfælde er diskriminanten t²-4t*(-2)=t²+8t. Så hvis den skal være 0, gælder, at t(t+8)=0 (sætte uden for parentes). Hvis det gæt skal være rigtigt, kræver det, at du har skrevet linje 2 forkert op.
Skriv et svar til: for hvilke tal..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
