Matematik
Rettelse.
06. maj 2008 af
Anything (Slettet)
For hvilke tal t = (med en streg igennem) har ligningen tx^2 + tx - 2 = 0 netop én løsning.
Dette lavede jeg i forummet tidligere i dag, og fik af vide, at linje to var forkert. En som vil hjælpe med den?
tx^2 + tx - 2 = 0
t^2 + 4t - 2 = 0 (hvor kommer de 4t fra?)
t(t+8) = 0
t = 0 eller t + 8 = 0
t = -8.
Dette lavede jeg i forummet tidligere i dag, og fik af vide, at linje to var forkert. En som vil hjælpe med den?
tx^2 + tx - 2 = 0
t^2 + 4t - 2 = 0 (hvor kommer de 4t fra?)
t(t+8) = 0
t = 0 eller t + 8 = 0
t = -8.
Svar #1
06. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Altså det du er igang med er at finde diskriminaten, hvilket er helt korrekt, og du siger, at diskriminanten skal være 0, igen korrekt, formlen for diskriminanten er givet ved:
d=b^-4*a*c
Her har du svaret på, hvorfor 4 er med.
d=b^-4*a*c
Her har du svaret på, hvorfor 4 er med.
Svar #3
06. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Ikke helt.. tx^2 + tx - 2 = 0
0=t^2-4*t*(-2)
0=t^2+8t
Den kan du igen løse som en almindelig andengradsligning
0=t^2-4*t*(-2)
0=t^2+8t
Den kan du igen løse som en almindelig andengradsligning
Skriv et svar til: Rettelse.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
