Matematik
Rettelse af 3 små opgaver
08. maj 2008 af
P.L. (Slettet)
Jeg sidder og forbereder mig til min eksamen på onsdag, og har derfor udregnet nogle opgaver uden hjælpemidler men der er ikke facit med, så derfor ville jeg blive glad hvis der var nogle der ville kigge dem igennem og rette mine fejl, så jeg ikke laver dem på onsdag:)?
Opgave 1:
Undersøg om 2 er løsningen til ligningen:
X^3 - 5x^2 + 3x + 6 = 0
Jeg sætter 2 ind i ligningen og regner den ud:
2^3 - 5*2^2 + 3*2 + 6
8 - 20 + 6 + 6
-12 + 6 + 6 = 0
2 er altså løsningen til ligningsystemet.
Opgave 2:
En funktion er bestemt ved: f(x)= 2x + e^3x.
Bestem f`(0)
Jeg finder først f`(x) = 2x^2 + 3*e^x
Så sætter jeg nul ind:
f`(0) = 2*0^2 + 3*e^0 = 0
Opgave 3
Reducer (x+y)^2 - 2xy
x^2+y^2 + 2xy - 2xy
Får den til x^2 + y^2.
Opgave 1:
Undersøg om 2 er løsningen til ligningen:
X^3 - 5x^2 + 3x + 6 = 0
Jeg sætter 2 ind i ligningen og regner den ud:
2^3 - 5*2^2 + 3*2 + 6
8 - 20 + 6 + 6
-12 + 6 + 6 = 0
2 er altså løsningen til ligningsystemet.
Opgave 2:
En funktion er bestemt ved: f(x)= 2x + e^3x.
Bestem f`(0)
Jeg finder først f`(x) = 2x^2 + 3*e^x
Så sætter jeg nul ind:
f`(0) = 2*0^2 + 3*e^0 = 0
Opgave 3
Reducer (x+y)^2 - 2xy
x^2+y^2 + 2xy - 2xy
Får den til x^2 + y^2.
Svar #1
08. maj 2008 af juventuz (Slettet)
Opg 1 er rigtig
opg 3 er rigtig
(kan ikk hjælpe med 2'eren, da jeg kun går i 1.g)
opg 3 er rigtig
(kan ikk hjælpe med 2'eren, da jeg kun går i 1.g)
Skriv et svar til: Rettelse af 3 små opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
