Matematik
Tegn graf: f(x)=1/n, hvis 1/(n+1)<x=<1/n.
08. maj 2008 af
nissefader (Slettet)
Jeg skal tegne grafen følgende funktionen på intervallet [1/10, 1]
f(x)=1/n, hvis 1/(n+1)<x=<1/n.
for et hvert naturligt tal n, samt f(0)=0
Altså, det kontinuerte tilfælde er jo bare højregrenen af en hyperbel, men jeg er sgu ikke sikker på, hvordan denne funktions graf kommer til at se ud, på de forskellige delintervaller af [1/10, 1]
Al hjælp er velkommen.
På forhånd tak.
f(x)=1/n, hvis 1/(n+1)<x=<1/n.
for et hvert naturligt tal n, samt f(0)=0
Altså, det kontinuerte tilfælde er jo bare højregrenen af en hyperbel, men jeg er sgu ikke sikker på, hvordan denne funktions graf kommer til at se ud, på de forskellige delintervaller af [1/10, 1]
Al hjælp er velkommen.
På forhånd tak.
Svar #1
08. maj 2008 af peter lind
Det bliver en trappefunktion d.v.s en graf med skiftende vandrette linier kort sagt som en trappe ser ud fra siden dog ikke med konstant trappebredde og højde.
Svar #2
08. maj 2008 af nissefader (Slettet)
Ja den er jeg med på, men jeg kommer alligevel i tvivl. Hvor afbildes x=1/10 hen og hvorfor?
Det der forvirrer mig er betingelsen i form af dobbeltuligheden 1/(n+1)<x=<1/n.
Jeg læser det som at fx 1/9 afbildes i 1/n~, hvis 1/(n~ +1)<1/9=<1/n~, så
~ men hvad skal disse n så være!?
Det der forvirrer mig er betingelsen i form af dobbeltuligheden 1/(n+1)<x=<1/n.
Jeg læser det som at fx 1/9 afbildes i 1/n~, hvis 1/(n~ +1)<1/9=<1/n~, så
~ men hvad skal disse n så være!?
Svar #3
09. maj 2008 af nissefader (Slettet)
Jeg glemte for resten at skrive, at f:[0,1]-> R.
Nu har jeg prøvet at tegne grafen for funktionen, og jeg er nået frem til følgende:
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1V_OkJ
Ser det rigtigt ud?
NB: Venstre endepunkter for hvert trin er ikke med.
Nu har jeg prøvet at tegne grafen for funktionen, og jeg er nået frem til følgende:
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1V_OkJ
Ser det rigtigt ud?
NB: Venstre endepunkter for hvert trin er ikke med.
Skriv et svar til: Tegn graf: f(x)=1/n, hvis 1/(n+1)<x=<1/n.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
