Matematik
Isolér n
09. maj 2008 af
kristina2 (Slettet)
Jeg har lidt problemer med at isolere n her:
a^n
s = -------
b
Havde selv tænkt på at bruge logaritmer men jeg er ikke helt sikker på hvordan de præcist fungere i en sådan opgave.
På forhånd tak for hjælpen!
a^n
s = -------
b
Havde selv tænkt på at bruge logaritmer men jeg er ikke helt sikker på hvordan de præcist fungere i en sådan opgave.
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #1
09. maj 2008 af kristina2 (Slettet)
Skrev ligningen lidt underlig op... sådan skal den se ud:
. a^n
. s = ------
. b
. a^n
. s = ------
. b
Svar #3
09. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
3. gang er lykkens gang.
s=(a^n)/b <=>
s*b=a^n <=>
log(s*b)=n*log(a) <=>
n=log(s*b)/log(a)
s=(a^n)/b <=>
s*b=a^n <=>
log(s*b)=n*log(a) <=>
n=log(s*b)/log(a)
Skriv et svar til: Isolér n
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
