Matematik

bestem stamfunktion

11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)
hejsa

nogle som kan hjælpe mig med den her - ved ikke hvordan jeg skal løse den.

f(x)=x+(1/x)

bestemt den stamfunktion F til f der opfylder at
F(1)=3,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Start med at bestemme samtlige stamfunktioner til f

Bestem derefter k ved at indsætte dit kendte punkt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af HenrietteB (Slettet)

Yep du skulle gerne få F(x) = ln(x)+x^2/2 +3

Svar #3
11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

ok.. takker

Svar #4
11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

eller nej det får jeg ikke..

jeg får K til 3 og stamfunktionen til 0,5*x^2+ln(x)+3

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, det minder jo meget omresultatet i #2

Skriv et svar til: bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.