Matematik
løsning af diff. ligning
11. maj 2008 af
numminummi (Slettet)
Hej :)
Nogen som kan hjælpe med denne opgave:
y'-2y=4x^2-4x
Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat?
Nogen som kan hjælpe med denne opgave:
y'-2y=4x^2-4x
Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat?
Svar #1
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Find først punktet, som grafen går igennem/tangerer.
Da den tangerer x-aksen ved du, at y-koordinaten må være nul (y=0)
Da grafen tangerer punktet må y'=0
Indsæt dette i din differentialligning og find x. Vælg den positive værdi af x.
Løs nu differentialligningen - enten ved deSolve() på lommeregneren eller ved løsning af en lineær differentialligning (se evt. i din bog for, hvordan løsningen opskrives) - og bestem din konstant ud fra det kendte punkt!
Da den tangerer x-aksen ved du, at y-koordinaten må være nul (y=0)
Da grafen tangerer punktet må y'=0
Indsæt dette i din differentialligning og find x. Vælg den positive værdi af x.
Løs nu differentialligningen - enten ved deSolve() på lommeregneren eller ved løsning af en lineær differentialligning (se evt. i din bog for, hvordan løsningen opskrives) - og bestem din konstant ud fra det kendte punkt!
Skriv et svar til: løsning af diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
