Matematik

Endnu en delprøve uden facitliste

11. maj 2008 af mulle2005fcm (Slettet)
Ja, nu har jeg jo efterhånden terroriseret studieportalen en del i dag, men jeg sidder med endnu en delprøve, uden facitliste, jeg har lidt problemer med de sidste opgaver, hvis der er nogen der har tid:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/ud0181.pdf

a. A = 16

b. 1 + 2e

c. t = -1 eller t = -5

d. y = 3/2x – 4

e. Jeg forstår ikke, hvordan man løser sådan et integrale?

f. Altså man kan jo aflæse F(3) = 2 og F(0) = 2, ifølge formlen giver det F(3)-F(0)=[2-5], men det kan da ikke passe, skal det ikke på en eller anden måde give 2 + 5 = 7?

håber der er nogen, der endnu engang gider hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

e: Diffenrentier højresiden og se, om du ikke får det rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

f: forstår ikke hvorfor du vil have det til at give 7.. rigtigt nok det du srkiver i mine øjne

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2008 af fisse51 (Slettet)

f: det er jo ikke arealet af den punktmængde du ser på grafen, men punktmængden af f(x), der jo godt kan være negativ - med mindre der er tale om et areal.. men det er der jo ikke når der står bestem integralet, så svaret er -3 ville jeg også sige.. :)

Svar #4
12. maj 2008 af mulle2005fcm (Slettet)

hey tak for jeres svar, i f'eren var det bare fordi, når man farver arealet under grafen og ned til første-aksen, passede det bare bedre med 7, men jeg stoler på jer;)

I opg e, ved jeg godt jeg skal differentiere, men mit problem er, at jeg ikke ved, hvordan jeg differentiere den sidste del, altså (x+1)*ln(x)?
ln(x) = 1/x differentieret, og på lommeregneren er x*ln(x) = lnx+1 differentieret, men....:s

Svar #5
12. maj 2008 af mulle2005fcm (Slettet)

fik lige blandet 2 opg. sammen:$

Jeg forstår godt f nu, tusind tak for hjælpen;)

Skriv et svar til: Endnu en delprøve uden facitliste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.