Matematik

a's værdi så ligningen har 3 løsninger

11. maj 2008 af P.L. (Slettet)
Tegn grafen for f(x) = -x^3+4x^2+3x-3 og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop tre løsninger...

Ved ikk helt hvad jeg skal gøre når jeg har tegnet grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af Isomorphician

se på hvornår en vandret linje (f(x) = a) skærer grafen tre gange

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Grafen har et lokalt minimum og et lokalt maksimum. Svaret må naturligvis være, at f(x)=a har tre løsninger for alle værdier af a, der ligger mellem de to ekstremumsværdier.

Svar #3
11. maj 2008 af P.L. (Slettet)

okay tak for hjælpen. det giver mening nu når du siger det:)

Skriv et svar til: a's værdi så ligningen har 3 løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.