Matematik

Hej, hjælp til at bestemme c i andengradsligningen

11. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Hej alle ;)

Sidder lige med en opgave her som lyder: Andengradsligningen 2x^2+3x+c=0 har løsningen 1

a) Bestem c
B) Bestem andengradsligningens anden løsning

Nogle der kan hjælp? :)

Svar #1
11. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Har et forslg til at finde c:

solve(2x^2+3x+c=0,c) dette giver så: C=-2,0*x*(x+1,5)

Hmm det ser jo helt forkert ud :( - help me..

Helst en måde, så jegkan bruge TI89'eren..

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af Isomorphician

prøv med
solve(2*1^2+3*1+c=0,c)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

Hvis du får at vide at 1 er løsning betyder det at x=1 opfylder ligningen. Altså kan du sætte 1 ind på x's plads og du kan dermed finde c.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

den anden løsning finder du ved diskriminanten osv.

Svar #5
11. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Nåe, okay så c er ligemed -5?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2008 af juventuz (Slettet)

korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Ad a) Andengradsligningen har løsningen 1, dvs. at ligningen er opfyldt for x=1; sættes 1 ind for x, fås en ligning med c som den ubekendte.

Ad b) Her er der umiddelbart to muligheder: brug løsningsformelen for en andengradsligning, eller udnyt, at polynomiet kan skrives som 2*(x-1)*(x-r), hvor x=r er den løsning, der spørges efter.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Jeg bør nævne, at den sidste fremgangsmåde, jeg foreslog i b, er den sjovere. Vi ganger 2*(x-1)*(x-r) ud og får 2x²-2xr-2x+2r. Ved at sammenligne med 2x²+3x-5, fås -2r-2=3 og 2r=-5, hvoraf r findes til -5/2; således er x=-5/2 den anden løsning.

Svar #9
11. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, tak for hjælpen! ;)

Skriv et svar til: Hej, hjælp til at bestemme c i andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.