Matematik

Hvordan er det nu lige, man beregner skæringspunkter ud for en parabel? :)

12. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Hej, nogle der kan hjælpe mig lidt ud? :)

Opgaven lyder y=2x^2+5*x-3

Bestem koordinatsættet til hvert af P's skræingspunkter med koordinatsystemers akser.

Hmm, er det de type af opgaver med kan løse vi grafregneren? :) Hvis, ja hvordan..

På forhånd tak! ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician

find nulpunkter og løs f(0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af hanzai (Slettet)

tror du skal have fat i de to rødder.. -b -/+ (kvadratrod d)/ 2a

først skal du finde diskriminanten: b^2 - 4ac..

Svar #3
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Har prøvet at tegne grafen ind på TI89'eren :)

Og kan det så passe at skæringspunkterne hedder:

xc= (-3,03 , 0,5) og yc= (1,0 , 1,05) ?



Svar #4
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm okay er det her rigtigt:

Rødder:

-b + kvadr.d/2*a
-5 + kvad. 49 / 2* 2
-5 + 7 /2 * 2 = 2


og

-5 - 7 /2 * 2 = 35 ?


Er det så 2 og 35 der er rødder? Eller er det helt forkert? :(

Svar #5
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Help? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af badooo (Slettet)

Skæringspunkterne med x-aksen: Vi sætter ligningen lig 0. Dvs.:

2x^2+5*x-3 = 0

Vi beregner diskriminanten:
d = 5^2 - 4*2*(-3) = 25 + 24 = 49

x1 = (-5+sqrt(49))/(2*2) = 0,5

x2 = (-5+sqrt(49))/(2*2) = -3

Dvs. at skæringspunkterne med x-aksen er (0,5;0) og (-3;0).

Skæringspunktet med y-aksen: For enhver skæring med y-aksen, må x-værdien være 0. Derfor beregner vi f(0):

f(0) = 2*0^2 + 5*0 - 3 = -3

Så skæringspunktet med y-aksen er altså (0;-3)

Svar #7
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

x1 = (-5+sqrt(49))/(2*2) = 0,5

x2 = (-5+sqrt(49))/(2*2) = -3


Hvordan får du lige lommeregneren til at give disse resultater? :) Min vil bare ingen ting, den skriver syntax hele tiden!!

Svar #8
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Har fundet ud af det nu! :)

Skulle bare har lidt flere parenteser :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2008 af badooo (Slettet)

Lommeregneren? :S

x1 = (-5+sqrt(49))/(2*2) = (-5+7)/(4) = 2/4 = 1/2

x2 = (-5-sqrt(49))/(2*2) = (-5-7)/(4) = -12/4 = -3

Svar #10
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Mange tak søde mennesker! ;)

Skriv et svar til: Hvordan er det nu lige, man beregner skæringspunkter ud for en parabel? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.