Fysik

Beregning af fart?

12. maj 2008 af NIcklas 69 (Slettet)
hej folkens..

sidder med en fysikopgave hvor jeg skal finde en fart udfra kinetisk-, potentiel og mekanisk energi..

det går ud på at man kører på cykel ned ad en bakke og man skal beregne farten for enden af bakken efter at man er starten med en fart på 4,5 m/s.

den mekaniske energi er 11,19 kj.. hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Benyt at E_mek=E_kin+E_pot
Så skal du isolere farten

Svar #2
12. maj 2008 af NIcklas 69 (Slettet)

okay.. men i opgaven står der følgende:

E_pot er lig 0

så E_mek = E_kin

det vil sige at 0,5 * m * v^2 = 11,9

hvordan isolerer jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

0,5 * m * v^2 = 11,9 <=>
v^2=11,9kJ/(0,5*m) <=>
v=sqrt(11,9kJ/(0,5*m)), jeg ved ikke lige hvad massen er i denne opgave.

Svar #4
12. maj 2008 af NIcklas 69 (Slettet)

okay men så fatter jeg ingenting af opgaven.. løsningen skal være 18,5 m/s

sqrt betyder kvardratrod ikke?

ifølge det skal jeg gøre sådan:

v=sqrt(11,19/(0,5*65))=18,5 m/s

det passer ingen steder hen!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvorfor er det, at det ikke passer, hvis løsningen skal være 18,5 m/s og du får 18,5 m/s, er det vel rigtigt.

Svar #6
12. maj 2008 af NIcklas 69 (Slettet)

jeg får et helt andet tal.. 0,586777

men du kunne da godt ha sagt man skulle regne i joules og ikke kilo joules. :)..

har fundet ud af det.. tak ellers.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Okay, det var så lidt :).

Skriv et svar til: Beregning af fart?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.