Matematik

Hej, nogle de vil hjælpe mig lidt ud?

12. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Hej alle, (ved godt at jeg har haft en del indlæg herinde idag) men sidder bare med en 7siders afl. og har lavet de fleste, men så er der virkelig nogle som volder mig prob. som fx. denne her:

Bestem a: f(x)=ax^2+2x-4 har toppunktpå x-aksen ?!

Nogle der har tid til at hjælpe lille mig? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Et toppunkt kan findes ved at sige f'(x)=0 og samtidig ved du at toppunktet skal ligge på x-aksen, derfor er y=0, se om det kan hjælpe dig på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Isomorphician

Du kan også kigge på hvilken værdi diskriminanten skal have for at f(x) har toppunkt x-aksen

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

du skal finde deskrimenenten, også fine Tp= (-b/2a,-d/4a)
meget nemt

Svar #4
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Jamen, hvordan finder jeg d, når jeg ikk har a? :) Er a, så bare lige med 1 eller hvad?


Svar #5
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

hmm,kan man gøre sådan her:

Solve: (2^2-4*a*4=0,a) = a=0,25

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af Isomorphician

#5
Ja, men husk at c = -4

Svar #7
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Det vil altså sige at a= -0,25.... Hmm, jamen har jeg så fundet løsningen til opgaven? eller skal jeg igennem det med at finde TP også? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af Isomorphician

Det er løsning på opgaven.
Grafen for f(x) = -0,25x^2 + 2x - 4 har sit toppunkt på x-aksen

Svar #9
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Uh, jeg er ved at lære det her :) Fedt, tak igen..

Skriv et svar til: Hej, nogle de vil hjælpe mig lidt ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.