Matematik

Hej, fatter minus af denne her opgave :(

12. maj 2008 af miss13 (Slettet)
Find toppuktet for parablen f(x)= x^2-x-2

1) Så finder jeg d ikke? Men jeg har jo ikke noget b, så tænkte at man kunne finde b ved at sige:
solve(-b*4*1*-2=0,b) og det giver så B=0

Så men b = 0, så giver D altså (-0*4*1*-2) = 0
Og begge toppunkter giver 0 :( Så jeg gøre jo noget helt galt.. Er helt lost i denne her opgave! :(

- Nogle der vil hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician

b = 1

alternativt kan du differentiere din funktion

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

b=0 er naturligvis korrekt. Det behøver du ikke at solve for at finde ud af.

d=b²-4ac=0-4·1·(-2)=8

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

T = (0,5;-2,2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Hov, jeg havde ikke læst forskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)

d=b^2-4*a*c

Svar #6
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

"Hov, jeg havde ikke læst forskriften"? Hvad, mener du med det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

At jeg ikke havde læst den...

Der står jo at b = -1 og dermed bliver d = 9.

Svar #8
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Jeg er total forvirret nu, når jeg trykker (-1-4*1*-2) så giver det altså 7? :/

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Prøv med den rigtige formel for d...

Svar #10
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

arg.. er det ikke d=b^2-4*a*c?

Altså: -1^2-4*1*-2?



Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

(-1)^2-4*1*-2 = 9

Svar #12
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Øj, det var fordi jeg havde taget ^2 med ind i parentesen! :)Nu giver den 9.. Så kan jeg den godt herfra :)

Skriv et svar til: Hej, fatter minus af denne her opgave :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.