Matematik

kugler :D koordinatsæt

12. maj 2008 af mikeh (Slettet)
hvorn finder man koordinatsættet til kuglens centrum og radius ud fra denne kugleligning!

x^2 + 8 x + y^2 + 4y + z^2 -2z = 9 ?

fatter den bare ikke :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Du skal skrive ligningen om så den kommer til at ligne kuglens ligning - også er det bare om at aflæse det ønskede :)

Svar #2
12. maj 2008 af mikeh (Slettet)

det har jeg prøvet. ? men altså 9 det får jeg til 16 ? når jeg prøvet i kuglens ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Okay jeg får det til følgende (men regn efter for en sikkerhedsskyld - jeg er nemlig ikke særlig god til matematik):


(x - 8)^(2) + (y - 4)^(2) + (z + 2)^(2) = 9 + 64 + 16 + 4

(x - 8)^(2) + (y - 4)^(2) + (z + 2)^(2) = 93



Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Prøv at se her:

http://www.pernillewagner.dk/Matematik-3g/kugle1/kugle1.htm

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)

x^2 + 8 x + y^2 + 4y + z^2 -2z = 9
<=>
(x+4)^2-16+(y+2)^2-4+(z-1)^2-1=9
<=>
(x+4)^2+(y+2)^2+(z-1)^2=9+16+4+1=30=sqrt(30)^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

#5) Ja sådan kunne(læs: SKAL) man også gøre det. Jeg undrede mig egentlig også over, hvordan radius kunne blive 93. Men tjaa.. nu er mysteriet vel løst :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af mathon

kugle:
x^2 + y^2 + z^2 + 2ax + 2by + 2cz + d = 0

C(entrum)=(-a,-b,-c) og r(adius) = sqrt(a^2+b^2+c^2-d)

Skriv et svar til: kugler :D koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.