Matematik

Bestem diksriminanten, hjælp?

12. maj 2008 af TheWB (Slettet)
Okay,

Der er givet ligningen:

ax^2+4x+2=0 , hvor a ikke må være 0.

a) Bestem diskriminanten for denne andengradsligning.
Bestem tallet a , så andengradsligningen har netop én løsning.

Nu har jeg den færdige opgave foran mig, men én ting undrer mig.

d=b^2-4ac
d=4^2-4*a*2
d=16-8a

Hvor kommer 4^2 fra? Hvor kan vi vide at b=4, hvor er b henne?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

En andengradsligning er skrevet på formen ax^b+bx+c, så kan du hvorfra du har a, b og c.
Du skal iøvrigt sætte diskriminanten til 0 for at der kun er én løsning

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

din formel er ax^2+bx+c

d= b^2-4*a*c

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

du aflæser at b=4 og c=2. hvordan plejer du at aflæse a, b og c?

Svar #4
12. maj 2008 af TheWB (Slettet)

Altså jeg har hele opgaven, det med diskriminanten er ligegyldigt.

Men jeg fatter altså bare ikke hvordan b=4, kan slet ikke se nogen sammenhæng.

Er: ax^2=b^2 , altså der står 2 i forvejen og hvis 2=b så er b^2=2*2=4 ?? Men hvor kommer ^2 så fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

hmm. b er det tal som står foran x i forskriften.

Svar #6
12. maj 2008 af TheWB (Slettet)

LOL! I understand. Hvordan fanden kunne jeg ikke fatte det. Nå men tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Bestem diksriminanten, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.