Matematik
Assistence til løsning af ligning!
12. maj 2008 af
White Orlando (Slettet)
Hej!
Jeg har fået en matematikaflevering for, hvori en ligning indgår, som jeg ikke kan løse.. Kunne nogle herinde eventuelt hjælpe mig lidt? Lignigen lyder således:
x+4 : 6 = x-1
Jeg kender resultatet, men ikke mellemregningerne. Afleveringen er til onsdag, så jeg håber at nogle svarer inden da. :)
Jeg har fået en matematikaflevering for, hvori en ligning indgår, som jeg ikke kan løse.. Kunne nogle herinde eventuelt hjælpe mig lidt? Lignigen lyder således:
x+4 : 6 = x-1
Jeg kender resultatet, men ikke mellemregningerne. Afleveringen er til onsdag, så jeg håber at nogle svarer inden da. :)
Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician
(x+4)/6 = x + 1
gang med 6 på begge sider af lighedstegnet:
x + 4 = 6x + 6, så kan du vist selv løse resten
gang med 6 på begge sider af lighedstegnet:
x + 4 = 6x + 6, så kan du vist selv løse resten
Svar #2
12. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Det må være (x+4)/6 = x-1. Gang med 6 på begge sider: x+4 = 6x-6; træk 6x og 4 fra på begge sider: x+4-6x-4 = 6x-6-6x-4 <=> -5x = -10; divider med -5 på begge sider: x = 2.
Svar #3
12. maj 2008 af White Orlando (Slettet)
Tak, du har lige reddet min matematikaflevering :)Den mest simple ligning og så kunne jeg bare ikke få den til at gå op!Hehe
Skriv et svar til: Assistence til løsning af ligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
