Matematik

flytte x^2 på den anden side af =

13. maj 2008 af yoyoy (Slettet)
Jeg er typen der aaltid laver fejl når man skal "flytte" ting på den anden side af lighedstegnet. Kan bare ikke forstå det når man siger at man egentlig plusser, eller minusser på begge sider af lighedstegnet, nah, jeg ændrer bare fortegnet.. Det resulterer dog bare i at jeg laver fejl når det kommer til gange, potens osv..

SÅ, mit spørgsmål lyder..

x^2 + 9x = x^2 + 9 + 6x

Hvordan, hvordan, hvordan..

Her er jeg nemlig lidt fanget.. Kan ikke gøre det ene eller det andet uden at komme uden om det forfærdelige x^2.

Mvh.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Isomorphician

Træk x^2 fra på begge sider af lighedstegnet

Svar #2
13. maj 2008 af yoyoy (Slettet)

Jamen, jeg forstår ikke det udtryk... Det giver ikke mening i mit lille hovede.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af Larsensnegl (Slettet)

Lige netop denne ligning du bruger, er lidt nemmere end du tror.

Flytter du et led med fortegnet + eller -, skifter det fortegn til det modsatte når du skifter side.
Flytter du et led med fortegnet / eller *, skifter fortegnet også til det modsatte når du skifter side.
+ bliver altså til - og omvendt.
/ bliver til * og omvendt.

ALTSÅ:
x^2 + 9x = x^2 + 9 + 6x

vi hiver x^2 over på den anden side og skifter fra + til -:
x^2 + 9x - x^2 = 9 + 6x

X^2 går ud med hinanden. Ligesom 2-2=ingenting:
9x = 9 + 6x

Nu ser den straks mere rar ud og ved at hive 6x på den anden side skifter + til -:
9x - 6x = 9

Så trækker du dem fra hinanden:
3x=9

Og nu kan du finde x-værdien:
x=3


Håber det hjalp ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af Isomorphician

Du skal isolere x.
Når der står det samme led på begge sider af lighedstegnet, går de ud med hinanden.

Svar #5
13. maj 2008 af yoyoy (Slettet)

Det hjalp utroligt meget :) Mange tak.

Kan nu se at x^2 ikke kan/skal splittes ad - hvilket var hvor skoen trykkede hos mig.

Tak, tak.

Skriv et svar til: flytte x^2 på den anden side af =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.