Matematik
opgaver uden hjælpemidler - studentereksamen
13. maj 2008 af
Nineb (Slettet)
Hej.
Er ved at læse op til studentereksamen i mat A og er stødt på den her opg:
a=(3,5+t) b=(2,1-t)
a) bestem den værdi af t, for hvilken a og b er parallele
b) bestem den værdi af t, for hvilken a og b er ortogonale.
i den første er jeg lidt på bar bund, mens jeg ved at jeg skal bruge a*b=0 i den anden opg.
hvordan kan/skal jeg løse a?
Er ved at læse op til studentereksamen i mat A og er stødt på den her opg:
a=(3,5+t) b=(2,1-t)
a) bestem den værdi af t, for hvilken a og b er parallele
b) bestem den værdi af t, for hvilken a og b er ortogonale.
i den første er jeg lidt på bar bund, mens jeg ved at jeg skal bruge a*b=0 i den anden opg.
hvordan kan/skal jeg løse a?
Svar #1
13. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Du skal IKKE bruge at a*b=0 men bruge a o b = 0, hvor a og b er vektorer...
I a skal du bruge at a || b når a o b^ = 0... altså determinaten af a og b skal være 0
I a skal du bruge at a || b når a o b^ = 0... altså determinaten af a og b skal være 0
Svar #2
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Når to vektorer er parallele, gælder at determinanten(a,b)=0
kan du nu?
kan du nu?
Skriv et svar til: opgaver uden hjælpemidler - studentereksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
