Matematik

5/2x i anden -7x +1=0

13. september 2004 af Ida Marie (Slettet)
Hvad siger I til 5/2x i anden (hvor er det lige den tast sidder) -7x+1=0

Jeg får diskriminaten til 39... Det er bare sådan et underligt tal..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Knappen sidder hvis du trykker shift nede og så ^ (den sidder ved siden af å)

Med ligningen:
5/(2x^2) - 7x+1 = 0

Jeg har fået:
d=39, x=0,15 eller x= 2,65

Så det passer...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Glemte lige at spørge, hvad du egentlig synes der er underligt ved en diskriminant på 39??

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det er underligt fordi 3^2 = 9 og tallet er 39.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Jeg kan ikke helt følge dig, men okay - det er nok en regneregel jeg ikke kender. Men diskriminanten er i hvert fald 39 ;)

Svar #5
15. september 2004 af Ida Marie (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: 5/2x i anden -7x +1=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.