Matematik
Simpel andengradsligning
13. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg KAN simpelthen ikke løse den andengradsligning:
2x^2 - 6x + 4 = 0
Jeg skal løse den med nulreglen, ikke sandt?
Jeg faktoriserer, og får at:
2(x^2-3x+2) = 0
Men hvad skal jeg så?
2x^2 - 6x + 4 = 0
Jeg skal løse den med nulreglen, ikke sandt?
Jeg faktoriserer, og får at:
2(x^2-3x+2) = 0
Men hvad skal jeg så?
Svar #1
13. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Du skal ikke bruge nulreglen :o) Brug i steder diskriminanten of formlen:
(-b+-sqrt(d))/2a
(-b+-sqrt(d))/2a
Svar #2
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Det vil være nemmere at finde diskriminanten og gå den vej igennem
d=b^-4ac
Og derefter
x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)
d=b^-4ac
Og derefter
x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)
Skriv et svar til: Simpel andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
