Matematik

Talteoretisk opgave uden hjælpemidler

13. maj 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)
Hej jeg sidder lidt og roder med en mat-a opgave til prøven uden hjælpemidler. Jeg kan ikke lige se, hvordan jeg skal gribe det an. Jeg tror løsningen ligger lige for én.

Jeg skal vise, at der for n>2 ikke eksisterer nogen x,y,z så ligningen

x^n+y^n=z^n , x,y,z,n tilhører N

er sand.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det kan godt ske det bare er mig, men det ligner Fermi sidste læresætning. Vi så en film med det engang i mat, og det tog en matematiker omkring 7 år at bevise, det du skal til.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af The Master (Slettet)

hvad hed den??

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kan ikke huske hvad filmen hed. Desværre, den var ellers vældig interessant!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af The Master (Slettet)

VRØVL!

3^2 + 4^2 = 5^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

det er fermats sidste sætning.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fermat%27s_last_theorem

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

n>2 der er n=2 :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

#4 n skal være STØRRE END 2.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2008 af The Master (Slettet)

#6 og #7 MANGE TAK, NU ER MIT LIV BLEVET MEGET BEDRE EFTERSOM n>=2 : n=! 2.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af The Master (Slettet)

Løs Goldbach og Riemann problemerne for mig!

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Men hvorom alting er, tror jeg du er kommet på noget af en opgave, at løse den ligning. Hvis jeg var dig, vil jeg bare ligge det fra mig i første omgang. hehe

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

ja, jeg siger sgu også god fornøjelse med det!

en fra min klasse kom i skole lidt for kæphøj en dag. han skrev ligningen på tavlen og sagde til vores lærer: hvis du kan løse den, så giver jeg kage til klassen. problemet var så bare at han havde glemt at skrive at x,y,z ikke må være nul, så vores lærer var hurtig til at udpege fejlen, og næste dag fik vi kage. nomnomnom :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2008 af The Master (Slettet)

det minder mig om primfaktoropløsningsopgaven, som en ung elev faktisk løste!

Svar #13
13. maj 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

mathjælp

det siger sig selv, at x,y,z skal være forskellig fra 0. De tilhører skal jo ligesom n tilhører de naturlige tal.

Skriv et svar til: Talteoretisk opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.