Matematik
Ligning
14. maj 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Løs ligningen
1/x + 1/3 = 5/6
Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal isolere x, skal jeg bare gange det, så der står 1x i stedet for 1/x?
1/x + 1/3 = 5/6
Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal isolere x, skal jeg bare gange det, så der står 1x i stedet for 1/x?
Svar #1
14. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
1/x+1/3=5/6
Du ved at 2/6=1/3. Dermed:
1/x+2/6=5/6
<=>
1/x=3/6
<=>
1/x=0,5
<=>
1=0,5x
<=>
1/0,5=x
<=>
2=x
Du ved at 2/6=1/3. Dermed:
1/x+2/6=5/6
<=>
1/x=3/6
<=>
1/x=0,5
<=>
1=0,5x
<=>
1/0,5=x
<=>
2=x
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
