Fysik
Hjælp til at finde et tal?
15. maj 2008 af
W3rzax (Slettet)
236-Uran = 236,045563Units
100-Zr = 99,91775Units
133-Te = 132,91091Units
Først finder vi stoffernes masse i units. Derefter ligger vi datterkernenes masse sammen for at finde forskellen i masse før og efter spaltningen.
99,91775Units+132,91091Units=232,829
232,829-(uransmasse) 236,045563Units=3,2169units
3,2169units*930MeV =2991,72 MeV
Hvorfor ganger jeg med *930MeV til sidst? hvor får jeg 930MeV fra?
100-Zr = 99,91775Units
133-Te = 132,91091Units
Først finder vi stoffernes masse i units. Derefter ligger vi datterkernenes masse sammen for at finde forskellen i masse før og efter spaltningen.
99,91775Units+132,91091Units=232,829
232,829-(uransmasse) 236,045563Units=3,2169units
3,2169units*930MeV =2991,72 MeV
Hvorfor ganger jeg med *930MeV til sidst? hvor får jeg 930MeV fra?
Svar #1
15. maj 2008 af mathon
Energi_masse-sammenhængen er
delta_E = delta_m*c^2
nedenstående beregnes hvilken energi, der modsvares af et "masseændring" på 1 u
1 u = 1,66054*10^(-27) kg, som substitueret i delta_E = delta_m*c^2
giver
delta_E = (1,66054*10^(-27) kg)*(2,99792*10^8 m/s)^2 =
1,49242*10^(-10) kg*m^2/s^2 = 1,49242*10^(-10) J = 9,31491*10^8 eV =
931,5 MeV. Med lidt færre medtagne decimaler 931 MeV
konklusion:
masseændringen 1u er ækvivalent med energiændringen 931 MeV
.......................................................................................................................................
kommentar:
1 J = 6,24151*10^18 eV
delta_E = delta_m*c^2
nedenstående beregnes hvilken energi, der modsvares af et "masseændring" på 1 u
1 u = 1,66054*10^(-27) kg, som substitueret i delta_E = delta_m*c^2
giver
delta_E = (1,66054*10^(-27) kg)*(2,99792*10^8 m/s)^2 =
1,49242*10^(-10) kg*m^2/s^2 = 1,49242*10^(-10) J = 9,31491*10^8 eV =
931,5 MeV. Med lidt færre medtagne decimaler 931 MeV
konklusion:
masseændringen 1u er ækvivalent med energiændringen 931 MeV
.......................................................................................................................................
kommentar:
1 J = 6,24151*10^18 eV
Skriv et svar til: Hjælp til at finde et tal?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
