Fysik
Strømstyrken
17. maj 2008 af
Eleven:-) (Slettet)
Jeg skal beregne strømstyrken for motoren på en bil. Jeg få at vide, at den køre 45 km/h, med 700 P/W og at spændingsfeltet er 40 V.
Så hvordan kan jeg beregne strømstyrken udfra disse oplysninger?
På forhånd tak.
Så hvordan kan jeg beregne strømstyrken udfra disse oplysninger?
På forhånd tak.
Svar #2
17. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Hvis 700 P/W er effekten så skal du bruge P=U*I, hvor I er strømstyrken.
Svar #4
17. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Hvis 700 P/W er effekten så skal du bruge P=U*I, hvor I er strømstyrken.
Svar #6
18. maj 2008 af ph0ton (Slettet)
Bare for god ordenskyld så:
Taler vi ikke om et spændingsfelt, men om en påtrykt spænding eller potientiale U (eller V i de fleste ingeniør bøger). Man kan således påtrykke en spænding, der giver et potentiale henover komponenten
P/W er helt hen i skoven, da en motor kan producere en effekt P, der har SI enhed W = J/s = V*A (for jævnstrøm)
Hvis motoreffekten er 700 W og der løber en strøm på 40 A igennem motoren får vi ganske givet at:
P = U*I => I = P/U = 700[W]/40[V] = 17.5 A
De kan naturligvis være at der ved opgivelse af en hastighed på 45 km/h menes at det kræver 700 W pr 1 m/s eller 1 km/h. Da skal der blot i først tilfælde findes hastigheden i m/s og så ganges på effekten eller andet tilfælde blot ganges med 45.
V_m/s = 700 * 12,5 / 40 = 218,75 A
V_km/h = 700 * 45 / 40 = 787,5 A
Taler vi ikke om et spændingsfelt, men om en påtrykt spænding eller potientiale U (eller V i de fleste ingeniør bøger). Man kan således påtrykke en spænding, der giver et potentiale henover komponenten
P/W er helt hen i skoven, da en motor kan producere en effekt P, der har SI enhed W = J/s = V*A (for jævnstrøm)
Hvis motoreffekten er 700 W og der løber en strøm på 40 A igennem motoren får vi ganske givet at:
P = U*I => I = P/U = 700[W]/40[V] = 17.5 A
De kan naturligvis være at der ved opgivelse af en hastighed på 45 km/h menes at det kræver 700 W pr 1 m/s eller 1 km/h. Da skal der blot i først tilfælde findes hastigheden i m/s og så ganges på effekten eller andet tilfælde blot ganges med 45.
V_m/s = 700 * 12,5 / 40 = 218,75 A
V_km/h = 700 * 45 / 40 = 787,5 A
Skriv et svar til: Strømstyrken
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
