Matematik
Lidt hjælpe tak
14. september 2004 af
hrskitzo (Slettet)
Hej
Sidder med to opgaver som om jeg ikke rigtig kan finde ud af.
Her er de:
a) I en trekant ABC er vinkel A = 30 grader, vinkel C = 120 grader og linjestykket AC = 20
- Beregn trekantens areal
a) I en trekant ABC er vinkel A = 35 grader, vinkel B = 20 grader og linjestykket AB er 4,72
- Beregn længden af højden fra C på siden AB
på forhånd tak
/Hrskitzo
Sidder med to opgaver som om jeg ikke rigtig kan finde ud af.
Her er de:
a) I en trekant ABC er vinkel A = 30 grader, vinkel C = 120 grader og linjestykket AC = 20
- Beregn trekantens areal
a) I en trekant ABC er vinkel A = 35 grader, vinkel B = 20 grader og linjestykket AB er 4,72
- Beregn længden af højden fra C på siden AB
på forhånd tak
/Hrskitzo
Svar #1
14. september 2004 af Lurch (Slettet)
prøv med en mere relevant overskrift næste gang!
f.eks "trekantsberegning"
f.eks "trekantsberegning"
Svar #2
14. september 2004 af sigmund (Slettet)
ad a)
For en trekant er arealet givet ved: Areal=(1/2)*a*b*sin(v), hvor v er den mellemliggende vinkel til siderne a og b. Dvs. hvis du finder længden af liniestykket AB eller CB, kan du finde arealet af trekanten ved at indsætte i formlen.
ad b)
Her kan du bruge tangens-relationen for en retvinklet trekant: tan(20)=h/4.72.
For en trekant er arealet givet ved: Areal=(1/2)*a*b*sin(v), hvor v er den mellemliggende vinkel til siderne a og b. Dvs. hvis du finder længden af liniestykket AB eller CB, kan du finde arealet af trekanten ved at indsætte i formlen.
ad b)
Her kan du bruge tangens-relationen for en retvinklet trekant: tan(20)=h/4.72.
Skriv et svar til: Lidt hjælpe tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
