Fysik

Hastighed på fald!

18. maj 2008 af Kennedb (Slettet)
Kan nogen hjælpe meg med at finde en formel, som kan beregne den fart en genstand vil ramme jorden med, ved en givet højde?

Jeg kender massen af genstanden og højden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af Stenalt (Slettet)

Du kan jo bruge helt almindelig energibevarelse:
Emek=Ekin+Epot =0,5mv^2+mgh... Dvs V =sqrt(2gh)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2008 af mathon

v(t) = g*t+vo

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af mathon

...med de oplysninger
følg
#1

Svar #4
18. maj 2008 af Kennedb (Slettet)

Mange Tak :)

Svar #5
18. maj 2008 af Kennedb (Slettet)

#1 Har lidt problemer med at bruge den, jeg får et helt sindsygt resultat!

Hvis genstanden vejer 30 kg

og slippes 1,50 m over jorden.

Hvor skal de forskellige enheder stå?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2008 af Stenalt (Slettet)

Nu skal du jo ikke bruge massen... Kun højden... v =sqrt(2gh), g = tyngdeaccelerationen, h = højden.. Dvs V = 5,43 m/s

Svar #7
18. maj 2008 af Kennedb (Slettet)

Så det har ingen betydning hva genstanden vejer?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

#7 Nope, det er jo netop, hvad Galileo konkluderede :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2008 af mathon

v = sqrt(2*g*h) = sqrt(2*(9,82 m/s^2)*({h} m)) = sqrt(2*9,82*{h}*(m/s)^2) =

sqrt(2*9,82*{h}) m/s

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2008 af mathon

h = {h} m

Svar #11
18. maj 2008 af Kennedb (Slettet)

Ok.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Galilei beviste, at masserne ikke har nogen indflydelse - det har lidt alligevel med hensyn til aerodynamik. Ifølge myten kastede han to jernkugler og udfra det skæve tårn i Pisa - en lille en stor. De ramte jorden på samme tid.

Genstanden falder fra en højde (strækning) s: anvend

s = ½ * g * t^2 g er tyngdeacc. 9.82 m/s^2

Kender du højden bliver det:

t = sqrt( (2 * s)/ (g) ) du får nu tiden det tager at falde i s

Sluthastigheden er:

v = g * t tyngdeacc. multipliceret med tiden faldet tog i sek.

v kommer ud i m/s gang med 3.6 så bliver det til km/h.


Skriv et svar til: Hastighed på fald!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.