Matematik
Parallelle planer!
20. maj 2008 af
Zalam (Slettet)
Jeg sidder og repetere lidt vektorer i rummet.
Men er faldet over en opgave hvor jeg har lidt problemer.
Jeg kender et plan:
16x+y8+8z-32=0
Jeg skal nu bestemme ligningen for et nyt plan, som er paraelt med det første plan og inde holder punktet: (8,10,7)
Jeg ved at paraelle planer har samme normalvektor, eller er proportionale!
Jeg kender min første normalvektor. Men når jeg bruger denne og indsætter får jeg et resultat som er helt i skoven i forhold til facit listen, som mener resultatet skal være:
2x+y+z-33 = 0
Jeg kan godt se at det er 1/2 af min normalvektor, men dette ved jeg jo kun fordi jeg har kigget i facit listen, hvordan bestestemmer jeg normal vektoren udfra de oplysninger jeg har??
Men er faldet over en opgave hvor jeg har lidt problemer.
Jeg kender et plan:
16x+y8+8z-32=0
Jeg skal nu bestemme ligningen for et nyt plan, som er paraelt med det første plan og inde holder punktet: (8,10,7)
Jeg ved at paraelle planer har samme normalvektor, eller er proportionale!
Jeg kender min første normalvektor. Men når jeg bruger denne og indsætter får jeg et resultat som er helt i skoven i forhold til facit listen, som mener resultatet skal være:
2x+y+z-33 = 0
Jeg kan godt se at det er 1/2 af min normalvektor, men dette ved jeg jo kun fordi jeg har kigget i facit listen, hvordan bestestemmer jeg normal vektoren udfra de oplysninger jeg har??
Svar #1
20. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Du har normalvektoren {16,8,8} og punktet (8,10,7)
ligningen for planen er da 16(x-8)+8(y-10)+8(z-7)=0 Som kan forkortes til
16x+8y+8z-164=0
Gang dette udtryk med 1/8 og du får 2x+y+z-33 = 0
ligningen for planen er da 16(x-8)+8(y-10)+8(z-7)=0 Som kan forkortes til
16x+8y+8z-164=0
Gang dette udtryk med 1/8 og du får 2x+y+z-33 = 0
Svar #3
20. maj 2008 af Zalam (Slettet)
doh..
så har jeg jo gjort det rigtig hele tiden, har bare glemt at forkorte.
så har jeg jo gjort det rigtig hele tiden, har bare glemt at forkorte.
Skriv et svar til: Parallelle planer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
