Tysk

gode sætninger til eksamen

20. maj 2008 af cheer92 (Slettet)
Skal op i tysk (folkeskole) i juni og ville høre om der er nogle sætninger der ville være gode at kunne til sådan en mundtlig eksamen.

Og er der nogle der ved hvordan man siger: " det kommer jeg tilbage til senere" (hvis censor eller lærer spørger om noget man senere vil omtale i sin disposition)

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Ich werde darüber später sprechen = det vil jeg tale om senere

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2008 af Janaki (Slettet)

Et par sætninger:

Du hast recht, aber..
Ich bin einig mit dir / ich bin mit dir einig (de betyder det samme)


Vil gerne hjælpe dig mere, men ved jo ikke hvad emne du kan komme op i :)

Ved du det selv endnu?

Svar #3
20. maj 2008 af cheer92 (Slettet)

Min disposition handler om uddannelse og den har jeg rimeligt styr på... det er mere spørgsmålet bagefter der kan give prblemer. vi kan trække om at løbe væk hjemmefra, vold, skilsmiss, at være ung, kærlighed og de emner der ellers har været i bogen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

#2 Ich bin einig mit dir = sådan kan man ikke sige.
Enten hedder det:
Dann sind wir uns einig/haben uns geeinigt
Wir sind einer Meinung/ich bin auch euer Ansicht.

#1
Husk dog korrekt ordstilling: Ich werde später darüber sprechen (dog er det bedre at bruge: berichten, erwähnen)


Af gode huskeregler må nævnes, at det på tysk ikke er muligt at sige "perspektivere". Brug her: "In Perspektive setzen".

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2008 af danielruhmann (Slettet)

det kommer jeg tilbage til senere = ich kehre später zu diesem Thema zurück.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2008 af JKL-31 (Slettet)

Am Anfang der Geschichte hören wir von...

Efter min mening: meiner meinung nach

Slutteligt kunne du måske sige: das war's

Håber du kan bruge det til lidt ;-)

Svar #7
20. maj 2008 af cheer92 (Slettet)

Tak :b

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Start:

Am Anfang, Zuerst

Slut:

Am Ende, Schliesslich

Ich stelle mich vor, dass herefter kommer Bisætning husk verb til sidst.

ligeså med Ich finde .......


Meiner Meinung nach / nach meiner Meinung


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2008 af Janaki (Slettet)

#4 jo :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2008 af messiiiiiii (Slettet)

Bei der Berufswahl ist es wichtig

hva betyder det helt præcist ? (:

Skriv et svar til: gode sætninger til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.