Samfundsfag

Samfundsfaglige teorier

20. maj 2008 af Sanne88 (Slettet)
Hej Alle

Jeg skal snart op i skriftlig eksamen i samfundsfag A og jeg vil derfor gerne have styr på de forskellige teorier der findes, men jeg har svært ved at skabe et overblik over hvilket teorier det er jeg skal have styr på.

Nogle der kan hjælpe med en liste af de forskellige teorier?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af FredeW (Slettet)

Der findes jo et utal af teorier, og det er ikke til at sige, hvilke du har haft, og hvilke du ikke har, så det fornuftigste ville sikkert være at starte med at kigge i indholdsfortegnelserne i dine bøger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2008 af thelegend89 (Slettet)

Siden du har samf. på A niveau, så ved jeg, at i har gennemgået teorier indenfor emner så som: "Poltik, international poltik, sociologi og økonomi" - det plejer desuden også at være de alm. emner man kan vælge imellem til eksamen.

Svar #3
21. maj 2008 af Sanne88 (Slettet)

FredeW: ja men problemet er bare at der ikke står direkte at det er teorier.. der står ofte navnet på teorien og så skal man jo vide at det er en teori på forhånd.

thelegend89: det stemmer ja at det er inden for disse 4 emner vores stof er.. Men pt kan jeg kun komme i tanke om de to teorier Realsime og Idealisme.. og det er jo ikke mange.. Så håber der er nogle der kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2008 af thelegend89 (Slettet)

nu findes der sådan set omkring en milliard teorier inde for fx sociologi - A.giddens, Thomas ziehe, Baumann, Júrgen Habermass etc. etc.

det selv sammen for alle andre emner. Derfor vil jeg råde dig til det samme som fredew forslår - gennemgå indholdsfortegnelsen i de respektive lærerbøger, og se om der ikke er noget, der springer i øjnene på dig.

Brugbart svar (2)

Svar #5
21. maj 2008 af kim533 (Slettet)

Brug bogen "klassisk og modernesamfunds-teori" (marmorbogen) den er godt til at skabe over blik over de forskellige teoretikre og de store linjer i sociologien, eller brug bogen "sociologi en grundbog".

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2010 af 05phka (Slettet)

TJEK DIN LEKTIO BRUGER, DER STÅR DIN UNDERVISNINGSBEKSRIVELSE. DER KAN DU FINDE ALT HVAD DU HAR VÆRET IGENNEM AF MATERIALE OG TEORIER.


Brugbart svar (4)

Svar #7
23. oktober 2011 af tobol (Slettet)

OMFG:

Ikke underligt, at Danmark dumper på listen over unge's boglige formåen, når typer som Sanne88 i det hele taget har fået adgang til Samf.A

Sanne88: Jeg håber ikke jeg har brugt for mange svære ord. Hvis det er tilfældet, så må du lige irettesætte mig.

 


Skriv et svar til: Samfundsfaglige teorier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.